ONS SPECIALISME

Last van hoofdpijn?

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Onaangenaam. Toch is dit vaak overkomelijk. Het wordt pas echt vervelend als je regelmatig hoofdpijn hebt. Of heftige hoofdpijn. Of beide. Dat kan je dag dusdanig be├»nvloeden dat je je werk niet goed kan doen. En ook de leukere dingen gaan dan aan je voorbij. 

Vaak wordt er voor pijnmedicatie gekozen. Als je dat niet te vaak doet en als het helpt, is dat niet zo erg. Maar gebruik je regelmatig pijnmedicatie tegen hoofdpijn, kan je zelfs hoofdpijn krijgen van die medicatie! Bovendien blijken medicijnen die gebruikt worden bij hoofdpijn vaak niet eens goed te werken. 

  • Herken jij jezelf in het bovenstaande? 
  • Heb je vaak hoofdpijn? 
  • Word je in je dagelijkse activiteiten beperkt door je hoofdpijn? 
  • Gebruik je veel pijnmedicatie? 

Dan is het goed om je hoofdpijn eens te laten beoordelen door een van de specialisten van Waterland Fysiotherapie. 

BEHANDELING OP MAAT

Hoe kunnen we jou helpen?

Voor uw lage rugpijn, nekklachten en hoofdpijn krijgt u een behandeling op maat. De fysiotherapeut of manueel therapeut beoordeelt uw klachten en zal een gericht behandelplan opstellen en uitvoeren en u voorzien van deskundig advies. Daarbij is het mogelijk om gebruik te maken van de kennis en kunde van een oefentherapeute Mensendieck.

Hoofdpijnklachten

Verschillende factoren

Er zijn veel factoren die een rol kunnen spelen bij het doen ontstaan en onderhouden van hoofdpijn. Zo kunnen je nek, schouders, kaak en ogen een rol spelen. Ook je houding tijdens je werk of tijdens het vasthouden van je telefoon of tablet, is van belang. Je algehele conditie met daarbij voldoende ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, speelt een rol.  En dit zijn nog maar enkele factoren. 

De fysio- en manueel therapeuten van Waterland Fysiotherapie hebben de expertise in huis om, door middel van goed en gestructureerd onderzoek, die factoren op te sporen die bij jou een rol spelen. Vervolgens stellen zij een plan op waardoor je hoofdpijn gericht kan worden behandeld. 

Vaak is door deze behandeling de hoofdpijn te verminderen of zelfs te verhelpen. Afhankelijk van de bevindingen uit het onderzoek wordt binnen de behandeling onder meer gebruik gemaakt van dry needling, hoofdpijnbehandeling Methode Watson, massage, houdingscorrectie (oefentherapie mensendieck), manuele therapie en oefeningen. 

Zelfs jarenlang bestaande hoofdpijnklachten worden zo gericht aangepakt!